Η πιο «καπνιστή» μέρα του χρόνου καταφτάνει και η ατμόσφαιρα γεμίζει με αρώματα από ζουμερά κρέατα, ξεροψημένα λουκάνικα και λαχταριστές λιχουδιές στη σχάρα. Είτε ψήνεις στο μπαλκόνι, επιλέγεις το τηγάνι και το γκριλ, είτε βρίσκεσαι έξω γύρω από ένα γεμάτο τραπέζι παρέα με φίλους, η Τσικνοπέμπτη είναι αδιαμφισβήτητα η απόλυτη γιορτή της κρεατοφαγίας. 

Αποτελεί σίγουρα τη μέρα που αν μυρίζεις τζατζίκι δείχνει ότι πέρασες καλά και ακόμη και αν είσαι στη δουλειά σου, δικαιούσαι να παραγγείλεις σουβλάκια χωρίς κανείς να σε κοιτάξει περίεργα. Ό,τι κι αν αποφασίσεις πάντως το σίγουρο είναι ότι την Τσικνοπέμπτη θα φας καλά και θα μυρίσουν τα ρούχα σου, γεγονός όμως καλοδεχούμενο.

Στην περίπτωση λοιπόν που γιορτάσεις σπίτι είναι απαραίτητο να έχεις προνοήσει τουλάχιστον δυο μέρες νωρίτερα για το μενού και όσα θα φτιάξεις για να ξέρεις ακριβώς τι κρέατα και όχι μόνο θα χρειαστείς. Αυτό γιατί ναι μεν χρειάζεται να γνωρίζεις τη συνταγή για τέλειες μπριζόλες, αλλά το κρέας για να το ευχαριστηθείς πρέπει να έχει και τα συνοδευτικά του και καλό είναι να μην τρέχεις για όλα τελευταία στιγμή. Από λαχταριστά ορεκτικά και ζουμερά κρέατα λοιπόν, μέχρι απίθανες σως και τραγανές πατάτες που θα κάνουν κάθε μπουκιά αξέχαστη, εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για ένα γεύμα γεμάτο παράδοση, νοστιμιά και τσίκνα.