
Υλικά
- 2 κιλά spare ribs άκοπα
- 2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- ½ φλ. ξύδι
- ½ φλ. κρασί κόκκινο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tempranillo με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων που συνοδεύονται αρμονικά από νότες δρυός και μπαχαρικών, μεταξένιες τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Tinto Pesquera Reserva Bodegas Alejandro Fernandez
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα καραμελωμένα spare ribs ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα, το μέλι, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, το ξύδι, το κρασί, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βάζουμε τα spare ribs σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και αλείφουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα, να μαριναριστούν.
- Την επομένη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε ερμητικά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.
- Αφαιρούμε τα χαρτιά, ελέγχουμε αν έχει ζουμάκι το ταψί, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναβάζουμε στον φούρνο, ώστε να κάνουμε το καραμέλωμα. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, κόκκινο χρώμα, περιχύνοντας 4-5 φορές με τη σάλτσα.