
Υλικά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη, ψητή
- 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 6 κλωναράκια κόλιανδρο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ¼ - ½ κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκόβουμε τα φύλλα μυρωδικών σε ξύλινη επιφάνεια κοπής με μαχαίρι.
- Σε πολυκόφτη πολτοποιούμε την πιπεριά, τα σκόρδα, τα πιπέρια, την κρέμα βαλσαμικού και μεταφέρουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα φύλλα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
- Αποθηκεύουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Η σάλτσα με πιπεριά Φλωρίνης ταιριάζει αρμονικά με τα κρεατικά, με τα τυριά αλλά και μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. στην τηγανητή συκωταριά.