Υλικά
  • 1  πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη, ψητή
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • 6 κλωναράκια κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ¼ - ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκόβουμε τα φύλλα μυρωδικών σε ξύλινη επιφάνεια κοπής με μαχαίρι.
  2. Σε πολυκόφτη πολτοποιούμε την πιπεριά, τα σκόρδα, τα πιπέρια, την κρέμα βαλσαμικού και μεταφέρουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αποθηκεύουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. 

Η σάλτσα με πιπεριά Φλωρίνης ταιριάζει αρμονικά με τα κρεατικά, με τα τυριά αλλά και μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. στην τηγανητή συκωταριά.