Οι βασικές διαφορές έχουν να κάνουν με τα καρυκεύματα, τις μαρινάδες και τα συνοδευτικά. Εδώ το προσαρμόζουμε για σπιτική παρασκευή στον φούρνο.
Υλικά
- 600 γρ. κοτόπουλο (ή χοιρινό) φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κάρι
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ερυθρό Αγιωργίτικο με αρώματα κερασιού, βύσσινου και γλυκόριζας. Πλούσιο στόμα με μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Agiorgitiko Natural Sant’ Or
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σαουάρμα (shawarma) ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη μία πάνω στην άλλη για να σχηματίσουν «πύργο», και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, το κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε σε πίτα με σως γιαουρτιού, ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι.
Η μαρινάδα δουλεύει τέλεια και με μοσχάρι ή αρνί.
Αμαρυλλίς Τσέγκου