Οι βασικές διαφορές έχουν να κάνουν με τα καρυκεύματα, τις μαρινάδες και τα συνοδευτικά. Εδώ το προσαρμόζουμε για σπιτική παρασκευή στον φούρνο.

Υλικά
  • 600 γρ. κοτόπουλο (ή χοιρινό) φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κάρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ερυθρό Αγιωργίτικο με αρώματα κερασιού, βύσσινου και γλυκόριζας. Πλούσιο στόμα με μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Agiorgitiko Natural Sant’ Or

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σαουάρμα (shawarma)
ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  3. Στρώνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη μία πάνω στην άλλη για να σχηματίσουν «πύργο», και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  4. Μόλις ψηθεί, το κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες.
  5. Σερβίρουμε σε πίτα με σως γιαουρτιού, ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι.

Η μαρινάδα δουλεύει τέλεια και με μοσχάρι ή αρνί.