Υλικά
  • 60 γρ. φύλλα δυόσμου, πλυμένα και στεγνά
  • 10 φύλλα μαϊντανό, πλυμένα και στεγνά
  • 15 φύλλα κόλιανδρο, πλυμένα και στεγνά
  • 4 κ.σ. νερό καυτό
  • 1 ½  κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σάλτσα με μυρωδικά χρειαζόμαστε μόνο τα φύλλα και όχι τα κοτσάνια. Τοποθετούμε τα φύλλα όλα μαζί σε ξύλινη επιφάνεια κοπής και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να είναι πάρα πολύ λεπτοκομμένα.
  2. Κατόπιν μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το καυτό νερό ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  4. Αποθηκεύουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. 
  • Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα με γιαούρτι.
  • Αν δεν θέλουμε να ψιλοκόψουμε τα φύλλα, τα πολτοποιούμε σε γουδί μαζί με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
  • Η σάλτσα δυόσμου ταιριάζει απίστευτα με το αρνί και τα υπόλοιπα κρεατικά ενώ μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γ. στα dressing για τη μαρουλοσαλάτα.