Υλικά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Blend των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μαυροτράγανο και Syrah με αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, δαμάσκηνου και νότες πράσινου πιπεριού και πάπρικας, μέτριο σώμα και μαλακές τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Aiora Moschopolis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κεμπάπ ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, αν έχουμε, ή απλώς σε κυλινδρικά σχήματα.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Σερβίρουμε με πίτα, γιαούρτι και ντομάτα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπαχάρι για πιο αυθεντική ανατολίτικη γεύση.
  • Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, βρέχουμε τα καλαμάκια ώστε να μην καούν.