
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Blend των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μαυροτράγανο και Syrah με αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, δαμάσκηνου και νότες πράσινου πιπεριού και πάπρικας, μέτριο σώμα και μαλακές τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Aiora Moschopolis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κεμπάπ ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, αν έχουμε, ή απλώς σε κυλινδρικά σχήματα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Σερβίρουμε με πίτα, γιαούρτι και ντομάτα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπαχάρι για πιο αυθεντική ανατολίτικη γεύση.
- Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, βρέχουμε τα καλαμάκια ώστε να μην καούν.