Υλικά

για 4 άτομα

  • 200 γρ. γιαούρτι σόγιας (ή αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη)
  • 1 μικρό αγγουράκι, τριμμένο και καλά στραγγισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (ή 1/2 κ.γ. πάστα harissa ή sambal oelek)
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος (ή βασιλικός για πιο γλυκό άρωμα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι ή λάιμ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πικάντικη σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο, πρώτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μπολ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
  2. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο περισσότερα μυρωδικά, λάιμ ή τσίλι.
  3. Διατηρούμε τη σος στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.

Ταιριάζει υπέροχα και ως dressing για noodles ή σαλάτα με μάνγκο και αγγούρι.