Εκτός από υπέροχος μεζές αυτή η τηγανιά μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο με κάποιο συνοδευτικό ή απλά με μια πράσινη σαλάτα. Ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και πενταντόστιμο πιάτο!

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά

Υλικά
  • 400 γρ. χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε μπουκιές ή λαιμός
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1-2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο 
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • ½ κ.σ. μουστάρδα, ήπια ή Dijon
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ¼ φλ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Κρασί! Βιδιανό με αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκου ροδάκινου, χρυσάνθεμων και χαμομηλιού, με τονισμένη οξύτητα και λιπαρή υφή. Η πρόταση του WSPC: Vidiano Indigenous Yeast Αμπελώνες Καραβιτάκη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι και μουστάρδα, πρώτα ανακατεύουμε καλά μέσα σε ένα μικρό μπολ, τον χυμό πορτοκαλιού με τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το νερό. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χοιρινό. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για δυο λεπτά. Αφού μαλακώσει ρίχνουμε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για δυο λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέτουμε και τη ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα και τους χυμούς στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, είτε ως μεζέ είτε ως κυρίως πιάτο, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ρύζι, πουρέ ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χοιρινό με φιλέτο κοτόπουλου, ιδανικά φιλέτο από μπούτι για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, σαν μια πιο ελαφριά εκδοχή. 
  • Μπορούμε να το κάνουμε πιο πικάντικο προσθέτοντας λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι.