Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 250 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¾ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Ερυθρό κρασί! Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο ή τη Γουμένισσα.
Ξινόμαυρο Reserve - Κτήμα Άλφα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα αυθεντικά κεμπάπια Φλώρινας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πολυκόφτη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για ένα βράδυ.
- Παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα, περίπου 25 γρ. το καθένα και πλάθουμε σε κεμπάπια σε μακρόστενο σχήμα.
- Ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπια με υλικά της επιλογής μας, όπως γιαούρτι, μουστάρδα και σαλάτα λάχανο.