Υλικά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 250 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Ερυθρό κρασί! Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο ή τη Γουμένισσα.
Ξινόμαυρο Reserve - Κτήμα Άλφα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αυθεντικά κεμπάπια Φλώρινας, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πολυκόφτη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή για ένα βράδυ.
  4. Παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα, περίπου 25 γρ. το καθένα και πλάθουμε σε κεμπάπια σε μακρόστενο σχήμα.
  5. Ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  6. Σερβίρουμε τα κεμπάπια με υλικά της επιλογής μας, όπως γιαούρτι, μουστάρδα και σαλάτα λάχανο.