Υλικά
  • 250 γρ. κέτσαπ
  • 60 ml μηλόξυδο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. Worcestershire σος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την καλύτερη σάλτσα BBQ ever βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι, τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και φέρνουμε σε βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δέσει.
  4. Μεταφέρουμε την BBQ σος σε αποστειρωμένο βάζο και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. 

Αν θέλουμε μπορούμε να της προσθέσουμε και φρέσκα μυρωδικά. Της πάει πολύ το θυμάρι.