
Υλικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε πάχος περίπου 1½ -2 εκατοστά, με κόκαλο ή χωρίς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς σπασμένη (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο, ή ρίγανη
- 60 ml κρασί λευκό
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αγιωργίτικο με αρώματα κόκκινων φρούτων, και γλυκών μπαχαρικών, γήινες νότες και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Nemea - Aivalis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις χοιρινές μπριζόλες ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τες πολύ καλά. Έπειτα τις αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
- Βάζουμε ένα μεγάλο, μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι, που να χωράει και τις δυο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το θυμάρι ή τη ρίγανη και γυρίζουμε τις μπριζόλες ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι πάνω από τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν εξωτερικά, χωρίς να στεγνώσουν. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη φωτιά και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε. Περιχύνουμε με όση σάλτσα έχει απομείνει στο τηγάνι.
- Στο σερβίρισμα μπορούμε να τρίψουμε λίγη ρίγανη και ανθό αλατιού από πάνω ή να προσθέσουμε λίγο αγουρέλαιο ή επιπλέον λεμόνι.
- Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σαλάτα, πατάτες όλων των στυλ, ρύζι ή λαχανικά (ψητά ή βραστά).