Υλικά
  • 2 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε πάχος περίπου 1½ -2 εκατοστά, με κόκαλο ή χωρίς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς σπασμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο, ή ρίγανη
  • 60 ml κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγιωργίτικο με αρώματα κόκκινων φρούτων, και γλυκών μπαχαρικών, γήινες νότες και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Nemea - Aivalis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις χοιρινές μπριζόλες ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τες πολύ καλά. Έπειτα τις αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο, μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι, που να χωράει και τις δυο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το θυμάρι ή τη ρίγανη και γυρίζουμε τις μπριζόλες ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα. 
  5. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι πάνω από τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να καραμελώσουν εξωτερικά, χωρίς να στεγνώσουν. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
  6. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη φωτιά και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε. Περιχύνουμε με όση σάλτσα έχει απομείνει στο τηγάνι.
  • Στο σερβίρισμα μπορούμε να τρίψουμε λίγη ρίγανη και ανθό αλατιού από πάνω ή να προσθέσουμε λίγο αγουρέλαιο ή επιπλέον λεμόνι. 
  • Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σαλάτα, πατάτες όλων των στυλ, ρύζι ή λαχανικά (ψητά ή βραστά).