Υλικά
  • 700 γρ. πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες  ή χοντροκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους) 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μαλαγουζιά με αρώματα φρέσκων εσπεριδοειδών και πυρηνόκαπρων φρούτων σε συνδυασμό με βοτανικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Geometria Malagouzia Lafazanis Winery
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις καλύπτουμε με φρέσκο νερό και τις βράζουμε ολόκληρες με τη φλούδα τους για περίπου 30-40 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού τους εξαρτάται από το μέγεθός τους. Τις τσεκάρουμε με μαχαίρι για να δούμε αν έγιναν. 
  2. Αφού βράσουν, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα και στη συνέχεια τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (δεν χρειάζεται να είναι ομοιόμορφα). 
  3. Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε πρώτα το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι ενώ ανακατεύουμε. 
  4. Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και  το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε σε πιατέλα. Απολαμβάνουμε ζεστή ή κρύα.

Μπορούμε να προσθέσουμε και κομμένα βραστά αυγά για πιο πλήρες, ελαφρύ γεύμα.