
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 κρεμμύδι κόκκινο μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες ή χοντροκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μαλαγουζιά με αρώματα φρέσκων εσπεριδοειδών και πυρηνόκαπρων φρούτων σε συνδυασμό με βοτανικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Geometria Malagouzia Lafazanis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις καλύπτουμε με φρέσκο νερό και τις βράζουμε ολόκληρες με τη φλούδα τους για περίπου 30-40 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού τους εξαρτάται από το μέγεθός τους. Τις τσεκάρουμε με μαχαίρι για να δούμε αν έγιναν.
- Αφού βράσουν, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα και στη συνέχεια τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (δεν χρειάζεται να είναι ομοιόμορφα).
- Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε πρώτα το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι ενώ ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα. Απολαμβάνουμε ζεστή ή κρύα.
Μπορούμε να προσθέσουμε και κομμένα βραστά αυγά για πιο πλήρες, ελαφρύ γεύμα.