
Οδηγός ψησίματος
- Μπριζόλες πάχους 2 εκ. ψήνονται για 8-9 λεπτά στους 200°C για medium-rare (θα παραμείνουν ροζ στο κέντρο).
- Μπριζόλες πάχους 2 εκ. ψήνονται για 10-11 λεπτά στους 200°C για medium (σχεδόν καλοψημένη).
- Μπριζόλες πάχους 2 εκ. ψήνονται για 12-13 λεπτά στους 200°C για well done (καλοψημένη).
- Μπριζόλες πάχους 3 εκ. ψήνονται για 10-11 λεπτά στους 200°C για medium-rare (ζουμερή και ροζ εσωτερικά).
- Μπριζόλες πάχους 3 εκ. ψήνονται για 12-13 λεπτά στους 200°C για medium (ζουμερή και ελάχιστα ροζ εσωτερικά).
- Μπριζόλες πάχους 3 εκ. ψήνονται για 14-16 λεπτά στους 200°C για well done (καλοψημένη).
Για ακόμη πιο ακριβές αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε θερμόμετρο κουζίνας:
- Medium rare: 57°C–60°C.
- Medium: 63°C–68°C.
- Well done: 70°C+
Υλικά
- 2 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
Cabernet Franc από τη Νεμέα με πυκνό χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, βανίλιας, πράσινης πιπεριάς και βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Ταμπούρι Σπάνιες Γαίες Στροφιλιά Estate Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις μπριζόλες στο air fryer αλείφουμε τις μπριζόλες με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα.
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο καλάθι του air fryer χωρίς να τις στριμώξουμε.
- Ψήνουμε στους 200°C για 12–15 λεπτά, ανάλογα το πάχος και το ψήσιμο που θέλουμε να επιτύχουμε.
- Αφήνουμε τις μπριζόλες να «ξεκουραστούν» για 5 μετά το ψήσιμο, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Συνοδεύονται υπέροχα με πατάτες, ψητά λαχανικά και σος μουστάρδας.