Υλικά
  • 850 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκκαλο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1½ κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Chardonnay με αρώματα κίτρου, νότες ξηρών καρπών και μαγιάς, γεμάτο σώμα και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: El Enemigo Chardonnay - Bodega Aleanna Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους ίδιου μεγέθους, περίπου 3x3 εκ., ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσουμε), την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν καλά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά έως 2 ώρες.
  5. Μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό, για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να μην καούν στη σχάρα.
  6. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα σουβλάκια, υπολογίζοντας περίπου 5 κομμάτια για το κάθε καλαμάκι.
  7. Προθερμαίνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου ή ένα σχαροτήγανο (ιδανικά μαντεμένιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή το τηγάνι και τοποθετούμε επάνω τα σουβλάκια. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν πλήρως εσωτερικά.
  9. Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντας με πίτες, τζατζίκι ή φρέσκια σαλάτα. 
  • Μπορούμε να ψήσουμε τα σουβλάκια και στο γκριλ του φούρνου. Σε αυτή την περίπτωση προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε σχάρα με ταψί από κάτω, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για να μη στεγνώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα με κόκκους στη μαρινάδα ή αν μας αρέσουν τα πικάντικα, να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο ή τσίλι.