
Υλικά
- 850 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκκαλο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1½ κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. κύμινο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chardonnay με αρώματα κίτρου, νότες ξηρών καρπών και μαγιάς, γεμάτο σώμα και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: El Enemigo Chardonnay - Bodega Aleanna Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους ίδιου μεγέθους, περίπου 3x3 εκ., ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσουμε), την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά έως 2 ώρες.
- Μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό, για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να μην καούν στη σχάρα.
- Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα σουβλάκια, υπολογίζοντας περίπου 5 κομμάτια για το κάθε καλαμάκι.
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου ή ένα σχαροτήγανο (ιδανικά μαντεμένιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή το τηγάνι και τοποθετούμε επάνω τα σουβλάκια. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν πλήρως εσωτερικά.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντας με πίτες, τζατζίκι ή φρέσκια σαλάτα.
- Μπορούμε να ψήσουμε τα σουβλάκια και στο γκριλ του φούρνου. Σε αυτή την περίπτωση προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε σχάρα με ταψί από κάτω, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για να μη στεγνώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα με κόκκους στη μαρινάδα ή αν μας αρέσουν τα πικάντικα, να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο ή τσίλι.