
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, διάφορα, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 130 ml κρασί λευκό
- 1 κ.γ. θυμάρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Chardonnay με κομψά αρώματα λεμονιού, περγαμόντου και λευκών λουλουδιών, λιπαρή υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chateau Julia Chardonnay Domaine Costa Lazaridi
- Για την τηγανιά μανιταριών ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε στο τέλος για να κρατηθούν τραγανά τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το ψήσιμο των μανιταριών. Αντίθετα από ό,τι πιστεύουν πολλοί, τα μανιτάρια δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Μόνο καλό σοτάρισμα σε καυτό τηγάνι, για να διατηρήσουν τη γεύση και την υγρασία τους. Πρέπει να κάψουμε το τηγάνι μέχρι να βγάλει καπνό και στη συνέχεια να ρίξουμε γρήγορα το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια ώστε να τα «τρομάξουμε» και να μη βγάλουν τα ζουμιά τους. Έτσι θα γίνουν τραγανά και ζουμερά στην καρδιά τους.