Υλικά
  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 ντομάτα μικρή, τριμμένη, χωρίς τη φλούδα
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί χοντρές, μουλιασμένες, χωρίς την κόρα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ από την ποικιλία Λημνιό, με αρώματα κερασιού και τριαντάφυλλου, δροσιστική οξύτητα και μακριά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Λημνιό Gkirlemis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο πολτοποιούμε στον πολυκόφτη την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  2. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, την ντομάτα, το κρεμμύδι με την πιπεριά, τον μαϊντανό, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Στίβουμε πολύ καλά το ψωμί και το θρυμματίζουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί και το λαδώνουμε.
  7. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε λίγο με το δάχτυλο την κορυφή τους, να πλατύνουν.
  8. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα ½ φλ. τυρί κίτρινο, τριμμένο.
  • Το ψωμί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ½ φλ. κορν φλέικς τριμμένα ή 5 κ.σ. βρώμη.
  • Αν προτιμάμε μπορούμε να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο.
  • Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μια σως μουστάρδας που φτιάχνουμε εύκολα ανακατεύοντας 2 κ.γ. μέλι, χυμό από 1 λεμόνι, ¼ φλ. μουστάρδα και μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο.