Υλικά

για περίπου 8 σουβλάκια

  • 500 γρ. χοιρινό (λαιμό ή ψαρονέφρι), κομμένο σε κύβους γύρω στα 3 εκ.
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια, γύρω στα 3 εκ.
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε χοντρές φέτες, αντίστοιχου μεγέθους με την πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγιωργίτικο με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βανίλιας με στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Apocalypsis - Barafaks Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα χοιρινά σουβλάκια στο γκριλ αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα κομμάτια από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να μαριναριστεί.
  3. Μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό, για 30 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το περνάμε εναλλάξ στα ξυλάκια με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
  5. Ζεσταίνουμε το γκριλ και ψήνουμε τα σουβλάκια για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Συνοδεύουμε τα σουβλάκια μας με πίτες, τζατζίκι, πατάτες και σαλάτα.