
Υλικά
για περίπου 8 σουβλάκια
- 500 γρ. χοιρινό (λαιμό ή ψαρονέφρι), κομμένο σε κύβους γύρω στα 3 εκ.
- 1 πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια, γύρω στα 3 εκ.
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε χοντρές φέτες, αντίστοιχου μεγέθους με την πιπεριά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αγιωργίτικο με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βανίλιας με στρογγυλές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Apocalypsis - Barafaks Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα χοιρινά σουβλάκια στο γκριλ αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε μέσα το κρέας και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα κομμάτια από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να μαριναριστεί.
- Μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό, για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το περνάμε εναλλάξ στα ξυλάκια με κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ και ψήνουμε τα σουβλάκια για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Συνοδεύουμε τα σουβλάκια μας με πίτες, τζατζίκι, πατάτες και σαλάτα.