Η νηστεία για πολλούς ανθρώπους μπορεί να φαντάζει μια δύσκολη διαδικασία, που πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά προκειμένου να φτιάξουν κάτι νόστιμο και αυτό κυρίως τα σαββατοκύριακα που έχουν χρόνο. Τις καθημερινές θα αρκεστούν σε εύκολες και γρήγορες λύσεις, που καμιά φορά δεν είναι ούτε θρεπτικές, ούτε ιδιαίτερα γευστικές. 

Κι όμως, το συγκεκριμένο αφιέρωμα έρχεται να καταρρίψει αυτόν ακριβώς τον μύθο. Οι νηστίσιμες συνταγές μπορούν να είναι νόστιμες και ευφάνταστες, με πλούσια υλικά και περίτεχνα μαγειρέματα. Μπορείς να φας λιγκουίνι με χταπόδι ή μύδια αχνιστά ή φακόρυζο και να νιώθεις πλήρης μετά. Γιατί πολλοί άνθρωποι πέρα από τον φόβο που έχουν ότι δεν θα είναι νόστιμα τα φαγητά ή δεν θα ξέρουν τι να φτιάξουν, αγχώνονται και με την ιδέα ότι δεν θα νιώθουν κορεσμό μετά το γεύμα τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αν μια συνταγή αποτελεί κυρίως γεύμα, ακόμα κι αν δεν περιέχει ζωικά στοιχεία μπορεί να είναι απολαυστική και να κρατάει τον οργανισμό χορτάτο για ώρες. Απλώς για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχουμε κάνει μια σύνδεση στο κεφάλι μας ότι πλούσιο γεύμα ισοδυναμεί πάντα με κρέας στο τραπέζι, πράγμα που δεν ισχύει. Είτε είσαι λάτρης λοιπόν της μεσογειακής κουζίνας είτε απλώς ψάχνεις νέες γευστικές επιλογές, εδώ θα βρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι. Βάλε ποδιά, άναψε τα μάτια της κουζίνας και ετοιμάσου.