
Υλικά
- 200 γρ. φακές κόκκινες
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 καρότο, τριμμένο ή κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- ½ κ.γ. τσίλι σκόνη (ή περισσότερο αν θέλουμε πιο πικάντικο)
- 800 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 200 ml γάλα καρύδας (από κονσέρβα) και λίγο επιπλέον προαιρετικά για το σερβίρισμα
- χυμό από ½ λάιμ
- φύλλα κόλιανδρου φρέσκου ή μαϊντανού για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Μούχταρο με έντονα αρώμα φράουλας, κερασιού και ροδιού, δροσιτική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μούχταρο One Samartzis Estate Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σούπα κόκκινης φακής, πρώτα ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, μετά το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το καρότο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το τσίλι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι φακές και να χυλώσει η σούπα.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά περίπου.
- Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ για να γίνει βελούδινη. Αν χρειάζεται διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και προσθέτουμε το χυμό λάιμ.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ γαρνίροντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα καρύδας.
Σε αυτή τη σούπα μπορούμε να προσθέσουμε γαρίδες, της ταιριάζουν πολύ.