Υλικά
  • 1 κιλό σαλιγκάρια καθαρισμένα
  • ελαιόλαδο
  • 85 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο 
  • αλάτι
     

Λευκό κρασί! Βηλάνα από την Κρήτη με αρώματα εσπεριδοειών και λευκόσαρκων φρούτων, με νότες βοτάνων και κρεμώδες σώμα.
Βηλάνα Βασίλισσες - Οινοποιείο Λυραράκη.

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια.
  2. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, πού και πού, με ξύλινη σπάτουλα. 
  4. Μόλις ακούσουμε κάτι σαν σφύριγμα από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το ξύδι και το δεντρολίβανο. 
  5. Αφήνουμε τα σαλιγκάρια να σιγομαγειρευτούν λίγο ακόμη. 
  6. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.