
Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια καθαρισμένα
- ελαιόλαδο
- 85 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο
- αλάτι
Λευκό κρασί! Βηλάνα από την Κρήτη με αρώματα εσπεριδοειών και λευκόσαρκων φρούτων, με νότες βοτάνων και κρεμώδες σώμα.
Βηλάνα Βασίλισσες - Οινοποιείο Λυραράκη.
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, πού και πού, με ξύλινη σπάτουλα.
- Μόλις ακούσουμε κάτι σαν σφύριγμα από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το ξύδι και το δεντρολίβανο.
- Αφήνουμε τα σαλιγκάρια να σιγομαγειρευτούν λίγο ακόμη.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.