
Διατροφικές πληροφορίες, ανά μερίδα (¼ συνταγής)
- Ενέργεια: 184 kcal
- Υδατάνθρακες: 25,9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4,9 γρ.
- Λιπαρά: 7,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
- Φυτικές ίνες: 3,4 γρ.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 750 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
- 1 κ.σ. σκόνη από ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κρουτόν
Λευκό κρασί Μονεμβασιά με αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού και μανταρινιού, ελκυστικό στόμα και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Seiradi Λευκό - Paros Farming Community
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη βελουτέ σούπα με ψητό κουνουπίδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει.
- Κρατάμε λίγο από το ψημένο κουνουπίδι στην άκρη για το σερβίρισμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Με ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα λαχανικά μέχρι να έχουμε μια βελουτέ σούπα.
- Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με αμύγδαλο, κομμάτια κουνουπιδιού, μαϊντανό και κρουτόν.