Διατροφικές πληροφορίες, ανά μερίδα (¼ συνταγής)

  • Ενέργεια: 184 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4,9 γρ.
  • Λιπαρά: 7,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 3,4 γρ.
Υλικά
  • 1 κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  750 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. σκόνη από ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρουτόν

Λευκό κρασί Μονεμβασιά με αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού και μανταρινιού, ελκυστικό στόμα και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Seiradi Λευκό - Paros Farming Community
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη βελουτέ σούπα με ψητό κουνουπίδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. 
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  3. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει.
  4. Κρατάμε λίγο από το ψημένο κουνουπίδι στην άκρη για το σερβίρισμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5.  Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  6.  Με ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα λαχανικά μέχρι να έχουμε μια βελουτέ σούπα.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με αμύγδαλο, κομμάτια κουνουπιδιού, μαϊντανό και κρουτόν.