Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε φέτες
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ρύζι καρολίνα
- 130 ml κρασί λευκό
- ¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Κρασί! Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις.
Savvatiano Anastasia Fragou Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το πράσο με ελάχιστο νερό να αχνιστεί. Όταν πιει το νερό του προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον περισσότερο χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε και «ανοίξει».
- Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει.
- Σερβίρουμε ιδανικά όταν το φαγητό είναι χλιαρό ή ακόμη καλύτερα όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.