Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ρύζι καρολίνα
  • 130 ml κρασί λευκό 
  • ¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Κρασί! Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις.
Savvatiano Anastasia Fragou Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το πράσο με ελάχιστο νερό να αχνιστεί. Όταν πιει το νερό του προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον περισσότερο χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε και «ανοίξει».
  5. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει.
  6. Σερβίρουμε ιδανικά όταν το φαγητό είναι χλιαρό ή ακόμη καλύτερα όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.