Υλικά
  • 12 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες από το κεφάλι και αποφλοιωμένες, με ή χωρίς ουρά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Ροζέ, blend των ποικιλιών Grenache Rouge και Syrah, αρώματα φράουλας, κερασιού και τριαντάφυλλου, με ισορροπημένη οξύτητα και μπαχαρώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Sincerely Mariah - Boutari

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σουβλάκια γαρίδας, παίρνουμε 4 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και τα μουλιάζουμε σε νερό, για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να μην καούν στη σχάρα.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. 
  4. Καλύπτουμε το μπολ  με μεμβράνη τροφίμων και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Όταν είμαστε έτοιμοι για το στήσιμο, περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι.
  6. Προθερμαίνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου ή ένα σχαροτήγανο (ιδανικά μαντεμένιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή το τηγάνι για να μην κολλήσουν οι γαρίδες και τοποθετούμε επάνω τα σουβλάκια. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  8. Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη σχάρα και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε με κάποιο φρέσκο μυρωδικό όπως μαϊντανό και να τις συνοδέψουμε με φέτες λεμονιού και ένα ντιπ, όπως μαγιονέζα ή σως ταρτάρ. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις συνοδέψουμε με ρύζι, σαλάτα ή ψητά λαχανικά για ένα πλήρες γεύμα.
  • Η συνταγή γίνεται τόσο με φρέσκιες όσο και με κατεψυγμένες γαρίδες που προηγουμένως θα τις έχουμε αποψύξει. 
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα με κόκκους στη μαρινάδα ή αν μας αρέσουν τα πικάντικα, να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο ή τσίλι.
  • Αν έχουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, δεν τα πετάμε, αλλά φτιάχνουμε ένα ωραίο ζωμό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ριζότο, σούπες και άλλες συνταγές.