
Υλικά
Για τα noodles
- 200 γρ. noodles της επιλογής μας
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
Για τα λαχανικά
- μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το dressing
- χυμό από 1 λάιμ
- ½ κ.γ. miso λευκό
- 4 κ.σ ταχίνι
- 4 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1-2 κ.σ. σάλτσα Sriracha (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. λάδι
Για το σερβίρισμα
- φιστίκια ανάλατα, χοντροκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Λευκό κρασί! Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά ή Sauvignon Blanc. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά – Κτήμα Kitrvs
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την τραγανή σαλάτα με noodles και dressing με ταχίνι και miso βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό, στραγγίζουμε καλά και τα περιχύνουμε με το σησαμέλαιο.
- Βάζουμε σε μπολ τα κομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με το ξύδι ρυζιού και το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα noodles και τα ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με τα χέρια).
- Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε ξανά καλά.
- Σερβίρουμε τα σαλάτα με τα φιστίκια, τα μυρωδικά και αν θέλουμε με επιπλέον χυμό λάιμ.
- Μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλα λαχανικά, ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά. Φροντίζουμε να είναι κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια ή φέτες.
- Διατηρούμε το dressing στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες. Αν σφίξει πολύ, το αραιώνουμε με 1-2 κ.σ. νερό.