Υλικά

Για τα noodles

  • 200 γρ. noodles της επιλογής μας
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο

Για τα λαχανικά

  • μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το dressing

  • χυμό από 1 λάιμ
  • ½ κ.γ. miso λευκό
  • 4 κ.σ ταχίνι
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο 
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1-2 κ.σ. σάλτσα Sriracha (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. λάδι

Για το σερβίρισμα

  • φιστίκια ανάλατα, χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Λευκό κρασί! Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά ή Sauvignon Blanc. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά – Κτήμα Kitrvs

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τραγανή σαλάτα με noodles και dressing με ταχίνι και miso βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  2. Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό, στραγγίζουμε καλά και τα περιχύνουμε με το σησαμέλαιο.
  3. Βάζουμε σε μπολ τα κομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με το ξύδι ρυζιού και το σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα noodles και τα ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με τα χέρια).
  4. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε ξανά καλά.
  5. Σερβίρουμε τα σαλάτα με τα φιστίκια, τα μυρωδικά και αν θέλουμε με επιπλέον χυμό λάιμ.
  • Μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλα λαχανικά, ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά. Φροντίζουμε να είναι κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια ή φέτες.
  • Διατηρούμε το dressing στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες. Αν σφίξει πολύ, το αραιώνουμε με 1-2 κ.σ. νερό.