Η συνταγή είναι απλή στην παρασκευή της αλλά πλούσια σε γεύση! Γίνεται με λίγα υλικά και συνοδεύεται τέλεια με ούζο αλλά και λευκό κρασί!

Υλικά
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μικρό 
  • 240 ml ούζο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Μοσχοφίλερο με αρώματα από γιασεμί, τριαντάφυλλο, λεμόνι, κίτρο και περγαμόντο. Η πρόταση του WSPC: Μαντινεία Κτήμα Τσέλεπου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μύδια αχνιστά, ξεπλένουμε τα μύδια κάτω από κρύο νερό και αν χρειάζεται τα καθαρίζουμε τρίβοντας τα κελύφη τους με βούρτσα ή σύρμα και αφαιρώντας τα μουστάκια τους. Πετάμε όσα είναι ανοιχτά.
  2. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε και το σκόρδο. 
  3. Ανακατεύουμε 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο. 
  4. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με το καπάκι.
  5. Αφήνουμε τα μύδια να ατμιστούν για 5-7 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Τα μύδια είναι έτοιμα όταν ανοίξουν τα κελύφη τους. Αν κάποιο δεν ανοίξει, το πετάμε.
  6. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα (προαιρετικά). 
  7. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 λεπτό και να δέσει ελαφρά.
  8. Μεταφέρουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα ή μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί ή πατάτες τηγανητές για βούτες στη σάλτσα!

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα φρέσκα μύδια στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Τα τοποθετούμε σε ευρύχωρο και στεγνό μπολ και τα καλύπτουμε με υγρή πετσέτα χωρίς να κλείσουμε αεροστεγώς το δοχείο.