
Υλικά
- 1 φλ. πλιγούρι χοντρό
- 1 ματσάκι μαϊντανό μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 αγγουράκι με τη φλούδα, χωρίς τα σπόρια, σε ψιλά κυβάκια
- 3 ντομάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
- 1 κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. χυμό λεμονιού
- 1⁄3 κ.γ. κανέλα
- 1⁄3 κ.γ. γαρίφαλο
- 1⁄3 κ.γ. μπαχάρι
- 1⁄3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1⁄3 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Blend Sauvignon Blanc με Ασύρτικο, με αρωματική πολυπλοκότητα και φρεσκάδα από εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα. Η πρόταση του WSPC: Φεγγίτες Λευκό - Oinogenesis
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη δροσερή και νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ βράζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά και το στραγγίζουμε. Περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ κόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά όπως περιγράφονται στα υλικά και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα λαχανικά πρέπει να είναι στεγνά, χωρίς νερά και ζουμιά.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε τη σαλάτα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Πριν ενώσουμε το βρασμένο και κρυωμένο πλιγούρι στη σαλάτα θα χρειαστεί να το ανακατέψουμε προηγουμένως με ένα πιρούνι, αν μας φανεί κάπως κολλημένο.