
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια ξερά (ή 400 γρ. βρασμένα)
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 lt ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό
- 100 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κοντούρα Λευκή με αρώματα άνθεων λεμονιάς, εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Δύο Ποτάμια Samartzis Estate Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σούπα με ρεβίθια, σπανάκι και κουρκουμά, πρώτα μουλιάζουμε τα αποξηραμένα ρεβίθια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε ενδιάμεσα να αλλάξουμε το νερό άλλη μια φορά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Στο τέλος σουρώνουμε τα ρεβίθια.
- Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά, το κύμινο, την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό των λαχανικών ή νερό.
- Καλύπτουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Η σούπα μας πρέπει να έχει δέσει. Αν θέλουμε πιο πυκνή σούπα, μπορούμε να πολτοποιήσουμε σε μπλέντερ 1-2 κουτάλες της σούπας από τα ρεβίθια και να ενσωματώσουμε τον πολτό στη σούπα μας.
- Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο σερβίρισμα λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ωραίο ζυμωτό ψωμί.
Αυτή η σούπα γίνεται ακόμα πιο τέλεια την επόμενη ημέρα που τα αρώματα της δένουν μεταξύ τους και γίνονται ακόμη πιο έντονα.