
Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 κουνουπίδι σε μπουκετάκια
- 3 πατάτες, κομμένες για φούρνο
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι δυόσμο φρεσκοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το dressing ταχινιού
- ½ φλ. ταχίνι ολικής
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- νερό
Λευκό Κρασί! Βιδιανό από την Κρήτη, με φρουτώδη χαρακτήρα, πλούσια δομή και διάρκεια.
Vorinos Silva - Daskalaki
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε στο ταψί τα ρεβίθια, το κουνουπίδι, τα καρότα, και τις πατάτες.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το καλαμποκάλευρο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing ταχινιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει παχύρρευστο.
- Βάζουμε το dressing σε ένα πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.