Υλικά
  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κουνουπίδι σε μπουκετάκια
  • 3 πατάτες, κομμένες για φούρνο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρεσκοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το dressing ταχινιού

  • ½ φλ. ταχίνι ολικής
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • νερό

Λευκό Κρασί! Βιδιανό από την Κρήτη, με φρουτώδη χαρακτήρα, πλούσια δομή και διάρκεια.
Vorinos Silva - Daskalaki

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Βάζουμε στο ταψί τα ρεβίθια, το κουνουπίδι, τα καρότα, και τις πατάτες.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το καλαμποκάλευρο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  5. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το dressing ταχινιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει παχύρρευστο.
  6. Βάζουμε το dressing σε ένα πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα λαχανικά.
  7. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.