Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. κινόα
  • 15 ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 αγγούρι μέτριο, κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το dressing

  • 5-6 φύλλα δυόσμο
  • 4 φύλλα βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό  Verdejo από την Ισπανία, με αρώματα αχλαδιού, μήλου και νύξεις φρέσκων βοτάνων. Η πρότασή μας: Aura Vendimia Nocturna - Bodegas Lan

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  • Σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα. Τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις πάρει 2-3 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε την κινόα μέχρι να στεγνώσει.
  • Αποσύρουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη 15'.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το dressing και πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι ανακατεύουμε την κινόα με τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό και περιχύνουμε με το dressing. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, ιδανικά για 30' ή και περισσότερο, να μαριναριστεί.
  • Σερβίρουμε τη δροσερή σαλάτα, με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Αναλόγως την εποχή, μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα σπόρους από ένα ρόδι ή 100 γρ. ρώγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση.