Υλικά
- 1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της επιλογής σας
- 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό περίπου
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- ½ ποτήρι του κρασιού ούζο
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- αλάτι, πιπέρι
Μαλαγουζιά με έντονα αρώματα λεμονιού, lime, ροδάκινου, γιασεμιού και νότες από λευκό πιπέρι που ενισχύουν την πολυπλοκότητα. Η πρόταση του WSPC: Κλειδί Μαλαγουζιά Κτήμα Μιχαηλίδη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στη φωτιά να κάψει καλά και προσθέτουμε το χταπόδι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 3 σε κλίμακα του 9), σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και να σιγοβράσει στο ζουμί του χωρίς επιπλέον νερό για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Εναλλακτικά βράζουμε το χταπόδι σε χύτρα ταχύτητας με λίγο νερό.
- Το στραγγίζουμε, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες.
- Σε κατσαρόλα πλασοτέ ή στο πιο φαρδύ μας τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το βρασμένο χταπόδι με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, για 1 λεπτό περίπου.
- Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε και τα στραγγίζουμε.
- Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και τη σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα πάνω από τα μακαρόνια.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ζυμαρικά με ρύζι.
- Αν δεν έχουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αντικαθιστούμε με ξερό κρεμμύδι.