Υλικά
- 1 λάχανο μικρό ή μισό μέτριο, κομμένο χοντρές ροδέλες
- 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρεδάκια
- 1 κ.γ. κοφτό, μπαχάρι τριμμένο ή κόλιανδρο
- 2 φλ. του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
Μοσχοφίλερο με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλου και λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Λευκό σε Γκρι Κτήμα Μητραβέλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το λεμονάτο λαχανόρυζο ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να χάσει και τον όγκο του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το σέλινο, το ρύζι, το μπαχάρι ή τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και 1 ποτήρι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Προαιρετικά, μετά το σοτάρισμα, μπορούμε να σβήσουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
Ελένη Ψυχούλη