Υλικά
- 350 γρ. σπαγγέτι λεπτό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό κρασί, ένα πλούσιο Pinot Grigio από τo Friuli της Ιταλίας. Η πρόταση του WSPC: La Tunella - Pinot Grigio
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά (aglio, olio e peperoncino), σε ξύλο κοπής, με το μαχαίρι, πατάμε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου να ανοίξουν και αφαιρούμε το πράσινο φύτρο. Ανάλογα πόσο έντονη γεύση σκόρδου θέλουμε να έχει η μακαρονάδα, είτε ψιλοκόβουμε είτε αφήνουμε ολόκληρες τις σκελίδες ώστε να τις αφαιρέσουμε.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, al dente.
- Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέτουμε μια τσιμπιά αλάτι.
- Όταν το σκόρδο αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε απευθείας με κουτάλα ή τσιμπίδα από την κατσαρόλα τα σπαγγέτι. Αν προτιμάμε σε αυτό το σημείο, πριν μπουν τα ζυμαρικά, μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο.
- Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Για να έχει σωστή γεύση σκόρδου η μακαρονάδα επιλέγουμε σκόρδο καλής ποιότητας και όχι πολυκαιρισμένο.
- Το τσίλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μπούκοβο.