
Σίγουρα στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου επιβάλλεται ο τηγανητός μπακαλιάρος και βέβαια η αδελφή ψυχή του, η σκορδαλιά. Κρεμώδης, πικάντικη και με αυτή τη χαρακτηριστική ένταση που λατρεύουμε, μεταμορφώνει κάθε μπουκιά μπακαλιάρου που βουτά μέσα της. Πατάτα ή ψωμί; Ξύδι ή λεμόνι; Ελαφριά ή...δυναμίτης; Όποια εκδοχή κι αν προτιμάς, είναι όλες νόστιμες. Όμως δεν είναι απαραίτητο να αποτελούν τα μοναδικά πιάτα της ημέρας.
Δες εδώ διάφορες συνταγές για αλοιφές, πουρέδες και ντιπ, από κλασική σκορδαλιά, μέχρι πιο ιδιαίτερες, χούμους και πικάντικα ντιπ που θα κάνουν το τραπέζι της 25ης Μαρτίου ξεχωριστό!


Λιβανέζικο χούμους με τραγανά πιτάκια

Αρωματικός πουρές καρότου με κύμινο και πορτοκάλι

Βελούδινος πουρές σελινόριζας

Εντυπωσιακό κόκκινο χούμους με παντζάρι

Κρεμώδης ταραμοσαλάτα με ψωμί

Πουρές με ψητές γλυκοπατάτες

Βελούδινη φάβα με καρότο

Χειμωνιάτικη σαλάτα με παντζάρια, τσιτσίραβλα και φουντούκια

Ελαφρύς πουρές κουνουπιδιού με πράσο και αμύγδαλα

Μαρμελάδα από ντοματίνια

Πουρές πατάτας με ψητό σκόρδο και μουστάρδα

Τυροκαυτερή: Η συνταγή για το διάσημο ντιπ της ελληνικής κουζίνας

Πουρές πατάτας, η κλασική συνταγή

Πρωτότυπος και μεταξένιος πουρές πατάτας με παστινάκι
