Υλικά
  • 1.200 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Βάζουμε τα καρότα και το σκόρδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Βράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα.
  3. Στραγγίζουμε τα καρότα και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. 
  4. Προσθέτουμε τα καρότα και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για μερικά λεπτά να στεγνώσουν λίγο τα καρότα από την υγρασία τους και να μυρίσει το κύμινο.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να το απορροφήσουν τα καρότα. 
  6. Εκτός φωτιάς, πολτοποιούμε με πρέσα του πουρέ.
  7. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.