
Υλικά
- 4 παντζάρια μεγάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. τσιτσίραβλα
- 50 γρ. φουντούκια, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Blend των ποικιλιών Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Λημνιό με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκων φρούτων, ανθών ακακίας, χαμομηλιού, φουντουκιού και λευκού πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Chateau Le Grand Blanc - Domaine Porto Carras
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη χειμωνιάτικη σαλάτα με παντζάρια, τσιτσίραβλα και φουντούκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αφαιρούμε τα φύλλα από τα παντζάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τους βολβούς, τρίβοντας καλά τη φλούδα τους.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ταψί) και βάζουμε μέσα τα παντζάρια και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε «πακέτο».
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν. Ελέγχουμε ότι είναι έτοιμα, τρυπώντας τα με πιρούνι.
- Βγάζουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τα σκόρδα και τα λιώνουμε με πιρούνι.
- Ετοιμάζουμε το dressing: Βάζουμε σε ένα μικρό βαζάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι. Κλείνουμε με το καπάνι και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε πρώτα τα τσιτσίραβλα να δούμε αν είναι αρκετά αλμυρά και αν όχι, τότε προσθέτουμε στο dressing και λίγο αλάτι.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μεσαία κομμάτια και τα βάζουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε τα τσιτσίραβλα, το μαϊντανό, τα φουντούκια, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.