Νομίζω πως οι Συριανές νοικοκυρές με αυτό το νόστιμο τρόπο μετέφρασαν το ιταλικό πέστο στη γλώσσα μας. Σαν μια ταραμοσαλάτα δηλαδή, χωρίς ταραμά, αλλά με μπόλικο μαϊντανό...
Υλικά
- 1 μάτσο μαϊντανό σε χοντρά κομμάτια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου σε φετούλες (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 3 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα (μουλιασμένο και στυμμένο)
- λίγο ξύδι
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- περίπου ½ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ασύρτικο με αρώματα λεμονιού και lime, πλούσια δομή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Σαν τα Μάραθα Οινοποιείο Χατζάκης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την μαϊντανοσαλάτα Σύρου μουλιάζουμε το ψωμί σε κρύο νερό για 8 λεπτά και το στύβουμε καλά.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά μας σταδιακά και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν την υφή μου μας αρέσει.
- Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε με αλατοπίπερο, ξύδι ή παραπάνω λεμόνι.
- Σερβίρουμε παρέα με ψωμί, ψητό ψάρι, ψητά λαχανικά και ό,τι άλλο αγαπάμε.