
Υλικά
- 8 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ρίγανη ξερή ή φρέσκια, θυμάρι ή μαϊντανό
- ξύδι από λευκό κρασί
- αλάτι
- εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις ξιδάτες πιπεριές Φλωρίνης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να κάνουν φουσκάλες στη φλούδα τους.
- Τις βγάζουμε και τις μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι. Κλείνουμε και τις αφήνουμε για λίγο, ώστε να τις ξεφλουδίσουμε με ευκολία.
- Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και πετάμε το κοτσάνι και τα σποράκια τους.
- Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο από το μυρωδικό της επιλογής μας, το σκόρδο ψιλοκομμένο και όσο ξύδι και λάδι επιθυμούμε.
Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε βάζο ερμητικά κλειστό, με λάδι, ξύδι, σκόρδο και αλάτι.