
Υλικά
- 1.200 γρ. σελινόριζες καθαρισμένες (2 τεμάχια περίπου)
- 250 ml γάλα
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 ml νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον βελούδινο πουρέ σελινόριζας κόβουμε τις καθαρισμένες σελινόριζες σε κύβους και τους ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Προσθέτουμε 70 ml νερό, αλατίζουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και τους αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά. Κατά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να το απορροφήσει όλο και να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα.
- Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει και αυτό.
- Έπειτα πασπαλίζουμε με πιπέρι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
- Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή ο πουρές μας και όσο είναι ακόμα ζεστός, σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ό,τι έχουμε όρεξη.