Υλικά
  • 1.200 γρ. σελινόριζες καθαρισμένες (2 τεμάχια περίπου)  
  • 250 ml γάλα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1.  Για τον βελούδινο πουρέ σελινόριζας κόβουμε τις καθαρισμένες σελινόριζες σε κύβους και τους ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Προσθέτουμε 70 ml νερό, αλατίζουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. 
  2. Σκεπάζουμε με καπάκι και τους αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά. Κατά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. 
  3. Όταν εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να το απορροφήσει όλο και να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα.
  4. Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει και αυτό.
  5. Έπειτα πασπαλίζουμε με πιπέρι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  6. Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή ο πουρές μας και όσο είναι ακόμα ζεστός, σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ό,τι έχουμε όρεξη.