
Υλικά
- 1 παντζάρι ψητό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 2/3 φλ. ταχίνι
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ κύμινο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
Ροζέ από την ποικιλία Malbec με αρώματα βιολέτας, γιασεμιού και κόκκινων φρούτων, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Malbec Rose - Acra Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το εντυπωσιακό κόκκινο χούμους με παντζάρι βάζουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το παντζάρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά.
- Όσο είναι σε λειτουργία, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα αν χρειαστεί, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
- Σερβίρουμε το χούμους σε μπολ, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
- Το χούμους διατηρείται στο ψυγείο, καλά κλεισμένο σε δοχείο τροφίμων μέχρι και 5 μέρες.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε επίσης με μείγμα za’atar (αλμυρά αποξηραμένα βότανα), ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ανθό αλατιού και γενικώς ό,τι επιθυμούμε.