Υλικά
  • 1 παντζάρι ψητό, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2/3 φλ. ταχίνι
  • ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κύμινο 
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Ροζέ από την ποικιλία Malbec με αρώματα βιολέτας, γιασεμιού και κόκκινων φρούτων, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Malbec Rose - Acra Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το εντυπωσιακό κόκκινο χούμους με παντζάρι βάζουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το παντζάρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι στον πολυκόφτη και χτυπάμε καλά.
  2. Όσο είναι σε λειτουργία, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα αν χρειαστεί, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
  4. Σερβίρουμε το χούμους σε μπολ, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
  • Το χούμους διατηρείται στο ψυγείο, καλά κλεισμένο σε δοχείο τροφίμων μέχρι και 5 μέρες.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε επίσης με μείγμα za’atar (αλμυρά αποξηραμένα βότανα), ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ανθό αλατιού και γενικώς ό,τι επιθυμούμε.