Υλικά
  • 5-6 πατάτες μέτριες 
  • 3 αγγούρια μέτρια 
  • ½ ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό, ανάλογα με τις γεύσεις μας) 
  • χυμό από 1 λεμόνι 
  • ελαιόλαδο κατά βούληση
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη δροσερή πατατοσαλάτα με αγγούρι, πλένουμε καλά τις πατάτες και τα αγγούρια κάτω από τη βρύση. 
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, όμως τα αγγούρια τα σκουπίζουμε και τα αφήνουμε με τη φλούδα. 
  3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώνουν αν δοκιμάσουμε να τις πατήσουμε με πιρούνι.
  4. Τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε κύβους.
  5. Κόβουμε και το αγγούρι σε ροδέλες με το ειδικό εξάρτημα, ώστε να έχουμε λεπτές φέτες. 
  6. Ψιλοκόβουμε και το μυρωδικό της επιλογής μας και το αφήνουμε στην άκρη. 
  7. Βάζουμε όλα τα υλικά που έχουμε μέχρι στιγμής σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγα ακόμη μυρωδικά.