
Υλικά
- 5-6 πατάτες μέτριες
- 3 αγγούρια μέτρια
- ½ ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό, ανάλογα με τις γεύσεις μας)
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη δροσερή πατατοσαλάτα με αγγούρι, πλένουμε καλά τις πατάτες και τα αγγούρια κάτω από τη βρύση.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, όμως τα αγγούρια τα σκουπίζουμε και τα αφήνουμε με τη φλούδα.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώνουν αν δοκιμάσουμε να τις πατήσουμε με πιρούνι.
- Τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε σε κύβους.
- Κόβουμε και το αγγούρι σε ροδέλες με το ειδικό εξάρτημα, ώστε να έχουμε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε και το μυρωδικό της επιλογής μας και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά που έχουμε μέχρι στιγμής σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγα ακόμη μυρωδικά.