Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια
- ¾ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κρεμμύδι μέτριο, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, λιωμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι δυόσμο μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή μαντζουράνα
- 1 αυγό
- κανέλα
- γαρίφαλο
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- μείγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοφίλερο με αρώματα από μανταρίνι, μοσχολέμονο, τριαντάφυλλου και ροδόνερου, δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Η προταση του WSPC: Α Priori Mantinia Novus Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους ρεβιθοκεφτέδες μουλιάζουμε αρχικά από το βράδυ τα ρεβίθια. Μετά τα σουρώνουμε, τα τυλίγουμε με πετσέτα και τα τρίβουμε καλά ώστε να φύγουν όσο γίνεται τα περισσότερα φλούδια.
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με κρύο νερό, αλατίζουμε, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Στη χύτρα ταχύτητας, μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο.
- Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβίθια στο μπλέντερ ή σε πολυκόφτη, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αυγό, λίγη κανέλα, λίγο γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε μέτρια, πλακέ κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε στο τηγάνι ή σε κατσαρολάκι το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγα - λίγα τα κεφτεδάκια, αφού τινάξουμε καλά το περιττό αλεύρι. Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας τα με πιρούνι.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι και σερβίρουμε με τζατζίκι που τους χαρίζει δροσιά και επιπλέον νοστιμιά.