Υλικά
  • 300 γρ. ρεβίθια
  • ¾ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, λιωμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή μαντζουράνα
  • 1 αυγό
  • κανέλα
  • γαρίφαλο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • μείγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Μοσχοφίλερο με αρώματα από μανταρίνι, μοσχολέμονο, τριαντάφυλλου και ροδόνερου, δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση. Η προταση του WSPC: Α Priori Mantinia Novus Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους ρεβιθοκεφτέδες μουλιάζουμε αρχικά από το βράδυ τα ρεβίθια. Μετά τα σουρώνουμε, τα τυλίγουμε με πετσέτα και τα τρίβουμε καλά ώστε να φύγουν όσο γίνεται τα περισσότερα φλούδια.
  2. Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με κρύο νερό, αλατίζουμε, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Στη χύτρα ταχύτητας, μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο.
  3. Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβίθια στο μπλέντερ ή σε πολυκόφτη, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αυγό, λίγη κανέλα, λίγο γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Πλάθουμε μέτρια, πλακέ κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
  7. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι ή σε κατσαρολάκι το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγα - λίγα τα κεφτεδάκια, αφού τινάξουμε καλά το περιττό αλεύρι. Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας τα με πιρούνι.
  8. Μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι και σερβίρουμε με τζατζίκι που τους χαρίζει δροσιά και επιπλέον νοστιμιά.