
Υλικά
- 600 γρ. πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους
- 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8 ελιές μαύρες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κυδωνίτσα με αρώματα πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών, μέτριο σώμα και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μερανύχτα Κυδωνίτσα Κτήμα Γκόφα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την νηστίσιμη πατατοσαλάτα με μεσογειακά αρώματα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να διαπιστώσουμε πως τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Αφήνουμε να κρυώσουν κάπως σε σουρωτήρι.
- Τις ξεφλουδίζουμε όσο ακόμα είναι ζεστές και τις κόβουμε σε φέτες ή κύβους.
- Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το κρεμμύδι σε φέτες και τα αλατίζουμε ελαφρά.
- Έπειτα τα ενώνουμε με τις πατάτες και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και ραντίζουμε με το ξύδι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.
Αν προτιμάμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με μαϊντανό ψιλοκομμένο.