Υλικά
            
        
        
        
        
    - 600 γρ. πατάτες όμοιου μεγέθους
 - 600 γρ. παστινάκι
 - 400 γρ. γάλα
 - 80 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
 - αλάτι, πιπέρι λευκό
 
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τον πουρέ πατάτας με παστινάκι καθαρίζουμε τα λαχανικά από τη φλούδα τους, τα κόβουμε σε κομμάτια όμοιου μεγέθους και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
 - Προσθέτουμε το γάλα, αλατίζουμε και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 - Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα λαχανικά και να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με πιρούνι.
 - Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα επιστρέψουμε στην κατσαρόλα.
 - Πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το βούτυρο σταδιακά, πιπέρι και επιπλέον αλάτι αν κρίνουμε απαραίτητο.
 - Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
 
Ιωάννα Σταμούλου