Υλικά
  • 600 γρ. πατάτες όμοιου μεγέθους
  • 600 γρ. παστινάκι  
  • 400 γρ. γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον πουρέ πατάτας με παστινάκι καθαρίζουμε τα λαχανικά από τη φλούδα τους, τα κόβουμε σε κομμάτια όμοιου μεγέθους και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, αλατίζουμε και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα λαχανικά και να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με πιρούνι.
  4. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα επιστρέψουμε στην κατσαρόλα.
  5. Πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το βούτυρο σταδιακά, πιπέρι και επιπλέον αλάτι αν κρίνουμε απαραίτητο.
  6. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.