Υλικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ντιπ με πελτέ ντομάτας, γιαούρτι και αρωματικά ζεσταίνουμε σε μικρό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. 
  2. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Μεταφέρουμε τον πελτέ σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
  • Για το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα, φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό και λίγη επιπλέον πάπρικα. 
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο.
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε το ντιπ στο ψυγείο για 2-3μέρες.