Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κεφάλι σκόρδου
- 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- ½ φλ. γάλα ζεσταμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον πουρέ πατάτας με ψητό σκόρδο και μουστάρδα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε την κορυφή από το κεφάλι του σκόρδου, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το σκόρδο στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει χρυσαφένιο.
- Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τις πατάτες με πρέσα πουρέ ή με ένα πιρούνι.
- Βγάζουμε τη φλούδα από το ψητό σκόρδο, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
- Αν προτιμάμε τον πουρέ μας εξαιρετικά λείο, μπορούμε να τον περάσουμε από σίτα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για φρεσκάδα.