Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κεφάλι σκόρδου
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • ½ φλ. γάλα ζεσταμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον πουρέ πατάτας με ψητό σκόρδο και μουστάρδα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  2. Κόβουμε την κορυφή από το κεφάλι του σκόρδου, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το σκόρδο στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει χρυσαφένιο.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  4. Στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τις πατάτες με πρέσα πουρέ ή με ένα πιρούνι. 
  6. Βγάζουμε τη φλούδα από το ψητό σκόρδο, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με τη μουστάρδα.
  7. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. 
  8. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
  • Αν προτιμάμε τον πουρέ μας εξαιρετικά λείο, μπορούμε να τον περάσουμε από σίτα.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για φρεσκάδα.