Η ιταλική κουζίνα είναι μια από τις πιο αγαπητές και διαδεδομένες στον κόσμο, γνωστή για την απλότητα, την αυθεντικότητα και τη χρήση φρέσκων, ποιοτικών υλικών. Εμπνευσμένη από τις τοπικές παραδόσεις κάθε περιοχής της χώρας, αυτή η κουζίνα συνδυάζει γεύσεις που αποπνέουν ζεστασιά και οικειότητα, φέρνοντας στο τραπέζι τη φιλοσοφία του «dolce far niente». Δηλαδή εκείνης της υπέροχης συνθήκης που μπορείς να απολαμβάνεις τη στιγμή που ζεις χωρίς περιττά άγχη και σκοτούρες.

Αδιαμφισβήτητα μια πετυχημένη και νόστιμη μακαρονάδα μπορεί να σου προσφέρει αυτό το συναίσθημα της απόλυτης πληρότητας. Και μιας και σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα ιταλικής κουζίνας, δεν γινόταν να μη συγκεντρώσουμε όλες αυτές τις υπέροχες συνταγές που την απαρτίζουν, για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις. Σίγουρα μπορείς να ξεκινήσεις από μια εύκολη και ελαφριά σαλάτα caprese που θα συνοδεύσεις με αφράτη φοκάτσια με μυρωδικά, να συνεχίσεις με μια από τις πολλές και διαφορετικές μακαρονάδες, όπως καρμπονάρα ή Cacio e Pepe και να περάσεις σε κάποια πίτσα ή στο διάσημο ιταλικό κοτόπουλο του κυνηγού - το cacciatore.

Εννοείται πως μια τέτοια μέρα αξίζει να επενδύσεις και στα υπέροχα ιταλικά γλυκά, όπως το τιραμισού και αν είσαι από αυτούς που τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο, τότε γιατί να μη δοκιμάσεις και ένα παγωτό στρατσιατέλα - η δική μας συνταγή να ξέρεις δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή! Τελικώς είναι μια κουζίνα που σε καλεί να μοιραστείς, να δημιουργήσεις και να απολαύσεις, οπότε βάλε την ποδιά σου και ξεκίνα.