Υλικά
  • 350 γρ. πέννες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο ή πιπερίτσα καυτερή
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 60 ml βότκα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • βασιλικός ή μαϊντανός φρέσκος για το σερβίρισμα

Barbera με αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες φυτικότητας, μαλακές ταννίνες και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Barbera D’ Asti Pian Scorrone Tenuta Il Falchetto

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις πέννες αλά βότκα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
  2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 2-3 λεπτά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και έξτρα παρμεζάνα.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ή πανσέτα.
  • Αν δεν έχουμε βότκα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ξηρό λευκό κρασί.