
Υλικά
- 350 γρ. πέννες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. μπούκοβο ή πιπερίτσα καυτερή
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 60 ml βότκα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- βασιλικός ή μαϊντανός φρέσκος για το σερβίρισμα
Barbera με αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες φυτικότητας, μαλακές ταννίνες και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Barbera D’ Asti Pian Scorrone Tenuta Il Falchetto
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις πέννες αλά βότκα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 2-3 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και έξτρα παρμεζάνα.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ή πανσέτα.
- Αν δεν έχουμε βότκα, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ξηρό λευκό κρασί.