Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
- 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 4 κλωναράκια μαϊντανό
- το ¼ από ένα λάχανο μικρό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλ. φασόλια λευκά, ψιλά που έχουμε βράσει al dente σε αλατισμένο νερό από την προηγούμενη
- ½ κουτάκι αποφλοιωμένα ντοματάκια κομμένα σε καρεδάκια
- 100 γρ. κοντό ζυμαρικό όπως κοραλάκι, κοφτό μακαρονάκι ή κάποιο ψιλό ζυμαρικό για σούπα (πεπονάκι, αστεράκι ή γραμματάκια)
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αγιωργίτικο και Syrah με αρώματα φράουλας, βύσσινου και κερασιού, πικάντικες νότες και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Mythic River Rose Κτήμα Γκόφα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σούπα μινεστρόνε με ζυμαρικά και φασόλια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πατάτα, το σέλινο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε και το λάχανο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα φασόλια και την ντομάτα, καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Τα τελευταία 5-10 λεπτά ρίχνουμε και το ζυμαρικό, ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας του.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα.
Ελένη Ψυχούλη