Υλικά

για  2 πίτσες

Για τη ζύμη 

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. μαγιά νωπή
  • 380 γρ. νερό χλιαρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. βασιλικό ξερό ή 6 φρέσκα φύλλα 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την πίτσα

  • 500 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 
  • 100 γρ. παρμεζάνα 
  • ρίγανη

Pinot Grigio Rose με αρώματα τριαντάφυλλου, λευκόσαρκων φρούτων όπως αχλάδι και νότες βοτάνων. Ισορροπημένο με ζωντάνια και φρεσκάδα και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Grigio Rose - Bidoli

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τη ζύμη

  1. Για την πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και ρίγανη, σε ένα μπολ διαλύουμε, πολύ καλά, τη μαγιά με τη μισή ποσότητα του νερού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 3 κ.σ. από το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι σε μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το προζύμι που ετοιμάσαμε.
  4. Ανακατεύουμε με μαρίζ σιλικόνης για περίπου 5 λεπτά και όταν προκύψει μια υγρή κολλώδης ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 2 ώρες.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να στεγνώσει και να πήξει η σάλτσα.

Για την πίτσα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, ακουμπάμε επάνω τη ζύμη, την οποία ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια για 5 λεπτά και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια.
  3. Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι, πατώντας το με τις παλάμες μας από το κέντρο και προς τα έξω ή με τη βοήθεια του πλάστη.
  4. Δημιουργούμε δύο βάσεις για πίτσα, πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από τη βάση και ακουμπάμε την κάθε μία σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Μοιράζουμε και απλώνουμε τη σάλτσα στην κάθε πίτσα, προσθέτουμε τα τυριά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  6. Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι άκρες.
  7. Κόβουμε κάθε πίτσα με ροδέλα και σερβίρουμε.
  • Το ψήσιμο της πίτσας σε κάθε φούρνο είναι διαφορετικό. Ψήνουμε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του φούρνου μας.
  • Το ζυμάρι μπορούμε να το αποθηκεύσουμε μέχρι και 48 ώρες στο ψυγείο.