Υλικά
για 2 πίτσες
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
- 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. μαγιά νωπή
- 380 γρ. νερό χλιαρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. βασιλικό ξερό ή 6 φρέσκα φύλλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την πίτσα
- 500 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γρ. παρμεζάνα
- ρίγανη
Pinot Grigio Rose με αρώματα τριαντάφυλλου, λευκόσαρκων φρούτων όπως αχλάδι και νότες βοτάνων. Ισορροπημένο με ζωντάνια και φρεσκάδα και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Grigio Rose - Bidoli
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τη ζύμη
- Για την πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα ντομάτας και ρίγανη, σε ένα μπολ διαλύουμε, πολύ καλά, τη μαγιά με τη μισή ποσότητα του νερού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 3 κ.σ. από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
- Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι σε μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το προζύμι που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε με μαρίζ σιλικόνης για περίπου 5 λεπτά και όταν προκύψει μια υγρή κολλώδης ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 2 ώρες.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να στεγνώσει και να πήξει η σάλτσα.
Για την πίτσα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι, ακουμπάμε επάνω τη ζύμη, την οποία ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια για 5 λεπτά και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια.
- Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι, πατώντας το με τις παλάμες μας από το κέντρο και προς τα έξω ή με τη βοήθεια του πλάστη.
- Δημιουργούμε δύο βάσεις για πίτσα, πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από τη βάση και ακουμπάμε την κάθε μία σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Μοιράζουμε και απλώνουμε τη σάλτσα στην κάθε πίτσα, προσθέτουμε τα τυριά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι άκρες.
- Κόβουμε κάθε πίτσα με ροδέλα και σερβίρουμε.
- Το ψήσιμο της πίτσας σε κάθε φούρνο είναι διαφορετικό. Ψήνουμε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του φούρνου μας.
- Το ζυμάρι μπορούμε να το αποθηκεύσουμε μέχρι και 48 ώρες στο ψυγείο.