
Υλικά
- 600 γρ. νιόκι
- 200 γρ. μπαλάκια μοτσαρέλας, ή ένα κομμάτι μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2–3 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
- βασιλικό φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Sauvignon Blanc με υψηλή ένταση αρωμάτων, χαρακτηριστική φυτικότητα και οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: The White Lalikos Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα νιόκι caprese με ντοματίνια, μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό και πέστο πρώτα βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια, για περίπου 2 λεπτά.
- Έπειτα τα σουρώνουμε πολύ καλά.
- Τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πέστο. Ανακατεύουμε απαλά και μετά προσθέτουμε και τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και τον φρέσκο βασιλικό.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, γαρνίρουμε με επιπλέον βασιλικό και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό πέστο express χτυπώντας σε μούλτι 1 ματσάκι βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. παρμεζάνα, 2 κ.σ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα, και 3–4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Για μια πιο χορταστική εκδοχή μπορούμε να προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο ή φιλετάκια προσούτο στο σερβίρισμα.