Υλικά
  • 600 γρ. νιόκι
  • 200 γρ. μπαλάκια μοτσαρέλας, ή ένα κομμάτι μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2–3 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
  • βασιλικό φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι

Sauvignon Blanc με υψηλή ένταση αρωμάτων, χαρακτηριστική φυτικότητα και οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: The White Lalikos Wines

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα νιόκι caprese με ντοματίνια, μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό και πέστο πρώτα βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια, για περίπου 2 λεπτά.
  2. Έπειτα τα σουρώνουμε πολύ καλά.
  3. Τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πέστο. Ανακατεύουμε απαλά και μετά προσθέτουμε και τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και τον φρέσκο βασιλικό.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, γαρνίρουμε με επιπλέον βασιλικό και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό πέστο express χτυπώντας σε μούλτι 1 ματσάκι βασιλικό, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. παρμεζάνα, 2 κ.σ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα, και 3–4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Για μια πιο χορταστική εκδοχή μπορούμε να προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο ή φιλετάκια προσούτο στο σερβίρισμα.